Ιδιαίτερα αιχμηρή προειδοποίηση προς το Ισραήλ και τις χώρες του Κόλπου (GCC) απηύθυνε ο καθηγητής Μαράντι από το Ιράν, αναφερόμενος σε ενδεχόμενη περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Ο Ιρανός ακαδημαϊκός υποστήριξε ότι σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρήσουν σε πλήγματα κατά ιρανικών υποδομών, η Τεχεράνη θα μπορούσε να απαντήσει με επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές κρατών που θεωρεί ότι συνεργάζονται με την Ουάσινγκτον και το Ισραήλ.

Όπως ανέφερε, μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε σημαντική αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή, καθιστώντας, κατά την άποψή του, ορισμένες χώρες μη ασφαλείς για τους κατοίκους τους.

Στο πλαίσιο αυτών των δηλώσεων, ο Μαράντι ανέφερε ότι, υπό συνθήκες γενικευμένης σύγκρουσης, οι πολίτες θα έπρεπε να αναζητήσουν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες όπως το Ομάν, το Ιράκ ή η Υεμένη, τονίζοντας ωστόσο ότι ακόμη και αυτές οι επιλογές δεν θα εξασφάλιζαν πλήρη ασφάλεια σε περίπτωση ευρείας κλιμάκωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ