Στη κατάσχεση ενός τάνκερ του σκιώδους στόλου της Ρωσίας, που έπλεε στη Μεσόγειο, παρά το γεγονός πως τελούσε υπό διεθνείς κυρώσεις, προχώρησε το Γαλλικό Ναυτικό, με τη στήριξη συμμαχικών σκαφών, όπως ενημέρωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Στη σχετική ανάρτησή του στο X, ο Γάλλος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως «δεν θα ανεχθούμε καμία παραβίαση», καθώς «είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε το διεθνές δίκαιο και να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική εφαρμογή των κυρώσεων».

Η ανάρτηση Μακρόν για το περιστατικό:

«Δεν θα ανεχθούμε καμία παραβίαση.

Το πρωί, το Γαλλικό Ναυτικό επιβιβάστηκε σε τάνκερ που προερχόταν από τη Ρωσία, τελούσε υπό διεθνείς κυρώσεις και φερόταν να πλέει υπό ψευδή σημαία.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην ανοικτή θάλασσα, στη Μεσόγειο, με τη στήριξη αρκετών από τους συμμάχους μας. Διεξήχθη σε πλήρη συμμόρφωση με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Έχει κινηθεί δικαστική έρευνα. Το πλοίο έχει εκτραπεί της πορείας του.

Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε το διεθνές δίκαιο και να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική εφαρμογή των κυρώσεων.

Οι δραστηριότητες του «σκιώδους στόλου» συμβάλλουν στη χρηματοδότηση του πολέμου επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ