Η Βόρεια Κορέα τα ξημερώματα της Κυριακής (19/4) εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Ο πύραυλος σύμφωνα με όσα μετέδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, έπεσε στη θάλασσα, εκτός της ιαπωνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Αυτή ήταν η πρώτη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα μετά τις 8 Απριλίου, όταν είχαν εκτοξευτεί με διαφορά λίγων ωρών δύο βαλλιστικοί πύραυλοι από την περιοχή Γουονσάν προς τα ανατολικά.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επισημαίνει πως η σημερινή ήταν η έβδομη εκτόξευση βορειοκορεατικού βαλλιστικού πυραύλου από την αρχή του έτους.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την περιοχή Σίνπο στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας γύρω στις 06:10 (τοπική ώρα, 00:10 στην Ελλάδα), σύμφωνα με την ενημέρωση από το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ