Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο προειδοποίησε τις γειτονικές χώρες, ότι το Μινσκ είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει «ολόκληρο το αμυντικό του οπλοστάσιο», συμπεριλαμβανομένων και πυρηνικών όπλων, σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση.

Σε δηλώσεις του, ο Λευκορώσος ηγέτης τόνισε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να διστάσει να απαντήσει δυναμικά σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια από γειτονικά κράτη, υπογραμμίζοντας ότι η ασφάλεια και η κυριαρχία της Λευκορωσίας αποτελούν «κόκκινη γραμμή».

«Εάν υπάρξει επίθεση εναντίον μας, θα χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το οπλοστάσιο που διαθέτουμε για την άμυνα της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μεταξύ των επιλογών βρίσκεται και η χρήση πυρηνικών όπλων.

Ο Α.Λουκασένκο προειδοποίησε επίσης για «σοβαρές συνέπειες» σε περίπτωση που, όπως είπε, ορισμένα κράτη προχωρήσουν σε «επιθετικές ενέργειες» κατά της Λευκορωσίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ