Βίντεο: Η στρατολόγηση και εκπαίδευση στην γαλλική Λεγεώνα των Ξένων

Ένα από τα πιο σκληρά στρατιωτικά σώματα στον κόσμο

Η Λεγεώνα των Ξένων πρωτοσυγκροτήθηκε ως αναλώσιμη μονάδα, στελεχωμένη από τα κατακάθια του Γαλλικού Στρατού και από Ευρωπαίους τυχοδιώκτες.

Η γένεση της ταυτίζεται με τη συγκρότηση της γαλλικής αποικιοκρατικής πολιτικής, της οποίας άλλωστε ή Λεγεώνα θα ήταν εξάρτημα. Ωστόσο η αφορμή για τη συγκρότησή της είχε καταρχάς άιτια πολιτικά. Τον Ιούλιο του 1830 ξέσπασε στο Παρίσι εξέγερση κατά της βασιλικής δυναστείας των Βουρβώνων.

Οι Ελβετοί και λοιποί μισθοφόροι που στήριζαν τη δυναστεία αποστρατεύτηκαν αμέσως μετά το ευτυχές για τους εξεγερμένους πέρας της επανάστασης.

Έτσι ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτών έμειναν «άνεργοι», μετατρεπόμενοι σε εγκληματίες, μόνο και μόνο για να επιβιώσουν. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις αποικιακές βλέψεις της Γαλλίας στη βόρειο Αφρική γέννησε τη Λεγεώνα που σήμερα όμως θεωρείται ένα από τα καλύτερα στρατιωτικά σώματα παγκοσμίως.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV