Γιατί ο πόλεμος του twitter στον Τραμπ μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στην διαδικτυακή πλατφόρμα

Ο ανοικτός και χωρίς όρια πόλεμος της διαδικτυακής πλατφόρμας του twitter απέναντι στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ, όπως εκτιμούν αναλυτές του διαδικτύου.

Η κατάργηση του λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ με το αστείο αιτιολογικό «του κινδύνου να προχωρήσει «σε περαιτέρω υποκίνηση βίας», δεν αποτέλεσε φυσικά έκπληξη σε κανένα.

Ο πόλεμος της πλατφόρμας κατά του Αμερικανού προέδρου, έστω και απερχόμενου είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς πριν καν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Με συνεχή λογοκρισία των μηνυμάτων του το twitter ταυτίστηκε απόλυτα με τους «Δημοκρατικούς» και την ιδεολογία που αυτοί πρεσβεύουν.  

Ακόμη και ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ ο οποίος δεν στήριξε τον Τραμπ στην πρόσφατη συνεδρίαση στο Κογκρέσο για την επικύρωση των ψήφων των εκλεκτόρων, εξεμάνη κατά του twitter λέγοντας ότι έχουν λόγο σε αυτό οι «Αγιατολάχ του Ιράν και όχι ο πρόεδρος των ΗΠΑ».

Τώρα χιλιάδες είναι οι Αμερικανοί που καταργούν τους λογαριασμούς του στο twitter και ο αριθμός αυξάνεται ώρα με την ώρα. Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που "στολίζουν"  την διαδικτυακή πλατφόρμα με διάφορα κοσμητικά  περιμένοντας πόσες ώρες θα πάρει μέχρι να τους ανακαλύψουν και να σβήσουν τους λογαριασμούς τους, ενώ άλλοι αναπαράγουν σενεχώς tweets του Ντόναλντ Τραμπ.

https://twitter.com/realTRUMPERLAND/status/1347757697425317888

«Δεν θα μας φιμώσουν», δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ μέσω του επίσημου λογαριασμού του (@POTUS, τα αρχικά της έκφρασης «πρόεδρος των ΗΠΑ»), απευθυνόμενος στους «75 εκατομμύρια πατριώτες» που τον ψήφισαν.

Άφησε να εννοηθεί δε, πως θα υπάρξουν αντίποινα εναντίον του ιστότοπου, που απαγορεύει την ελευθερία της έκφρασης συνωμοτώντας με τη ριζοσπαστική αριστερά· ενώ υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τη δημιουργία της δικής του πλατφόρμας, στο εγγύς μέλλον.

Αυτή η αναφορά του Αμερικανού προέδρου για δημιουργία δικής του νέας ελεύθερης πλατφόρμας σε συνδυασμό με το κλίμα αγανάχτησης της παγκόσμιας κοινότητας των χρηστών κατά, όχι  μόνο του twitter, για παράδειγμα το you tube διέγραψε τον λογαριασμό του Ρούντι Τζιουλιάνι , μπορεί να σταθεί μοιραία για το twitter και τα όσα πρεσβεύει.

Τα εκατομμύρια των αμερικανών και όχι μόνο, που βλέπουν μια κατευθυνόμενη λογοκρισία κατά της αντίθετης άποψης την ώρα λογαριασμοί άλλων, όπως Ιρανών εξτρεμιστών να μένουν ανέγγιχτοι, θα δημιουργήσει ένα νέο «ρεύμα» στο διαδίκτυο που ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να εκμεταλλευτεί.

Ένα «ρεύμα» που μπορεί να οδηγήσει στην σταδιακή απαξίωση του twitter αφαιρώντας του την πρωτοκαθεδρία που φαίνεται να απολαμβάνει τώρα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV