Δεν επιβεβαιώνει το ΓΕΝ ότι υπήρξε επεισόδιο μεταξύ της ΛΗΜΝΟΣ και της TURGUTREİS

Όπως ανέφερε αξιόπιστη πηγή τόσο στο pronews.gr όσο και στο defencenet.gr «Δεν επιβεβαιώνονται και δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση για πρόσκρουση ή επακούμβηση μεταξύ των δύο πλοίων».

Μη επιβεβαιωμένες επισήμως φήμες κάνουν λόγο για απόπειρα εμβολισμού της ελληνικής φρεγάτας (F-451) ΛΗΜΝΟΣ κλάσης “S”  από την τουρκικής φρεγάτα κλάσης ΜΕΚΟ/Yavuz  (F-241) TURGUTREİS ή κατά άλλους ότι έγινε επακούμβηση μεταξύ των φρεγατών και προκλήθηκαν ζημιές.

Η απόπειρα εμβολισμού όπως αναφέρουν έγινε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή νότια του Καστελορίζου ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν ζημιές, εάν και εφόσον πραγματοποιήθηκε η παρακινδυνευμένη αυτή ενέργεια από μέρους της τουρκικής πλευράς.

Σημειώνουμε ότι οι φήμες που κυκλοφόρησαν δεν αναμεταδόθηκαν από το pronews.gr  δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης στο χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου που σημαίνει ότι δεν θα τύχουν αναμετάδοσης πληροφορίες αν δεν επιβεβαιωθούν ή δεν ανακοινωθούν επίσημα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV