Τουρκική τράπεζα δανείζεται 200εκατ$ για τον Covid-19

Η Τράπεζα Βιομηχανικής Ανάπτυξης της Τουρκίας (TSKB) και η Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων σε Υποδομές (AIIB) υπέγραψαν μια συμφωνία δανείου ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, για να υποστηρίξουν εταιρείες που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19.

Η συμφωνία στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών ρευστότητας των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε υποδομές όπως οι τομείς μεταφοράς και ενέργειας, νερού, υγείας, πληροφορικής και τεχνολογιών επικοινωνιών, δήλωσε η τουρκική τράπεζα σε δήλωσή της στις 4 Αυγούστου.


Στο πλαίσιο του έργου Credit Line COVID-19, που επεκτείνεται υπό την εγγύηση αποπληρωμής του Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομικών της Τουρκίας, στις εταιρείες θα χορηγηθούν δάνεια κεφαλαίου κίνησης με διάρκεια έως και τρία έτη.

Ο Ece Boru, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής τράπεζας, δήλωσε ότι το πακέτο δανείων θα βοηθήσει την αναπτυξιακή τραπεζική να δημιουργήσει λύσεις για βραχυπρόθεσμα προβλήματα και να ενισχύσει την ανθεκτικότητα.

"Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, καθώς και την προστασία του εργατικού δυναμικού και της αλυσίδας εφοδιασμού παραγωγής", τόνισε ο Μπορού.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV