Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, κατά την «Τελετή Παράδοσης Φορητών Συστημάτων Ραντάρ Έγκαιρης Προειδοποίησης» στον τουρκικό Στρατό, τόνισε τη ζωτική σημασία της ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας.

«Με μεγάλη χαρά παρακολουθούμε την πρώτη παράδοση του φορητού συστήματος ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης, ένα από τα κρίσιμα έργα που θα ενισχύσει τον ηρωικό μας στρατό. Εύχομαι αυτό το προηγμένης τεχνολογίας προϊόν μας να είναι καλορίζικο για τη χώρα μας και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε ο Γ.Γκιουλέρ.

Επισημαίνοντας ότι η στρατηγική γεωγραφική θέση της Τουρκίας και οι πικρές εμπειρίες του παρελθόντος κατέδειξαν την ανάγκη για την ανάπτυξη εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, ο Γκιουλέρ είπε:

«Για το λόγο αυτό, είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας, η οποία βρίσκεται σε μια στρατηγική γεωγραφία, να παράγει αμυντικά συστήματα με τα δικά της μέσα και δυνατότητες, προκειμένου να διασφαλίσει τη δική της ασφάλεια.

Οι πικρές εμπειρίες που είχαμε στο παρελθόν μάς έδειξαν ότι πρέπει να αναπτύξουμε την εγχώρια και εθνική αμυντική μας βιομηχανία με κάθε κόστος».

Διαθέτει το μεγαλύτερο βεληνεκές, ικανότητα έγκαιρης προειδοποίησης

Το νέο σύστημα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης, το οποίο αναπτύχθηκε από την τουρκική Αμυντική Βιομηχανία και την ASELSAN, αποτελεί ένα από τα πιο προηγμένα στον κόσμο.

Είναι το ραντάρ με το μεγαλύτερο βεληνεκές που διαθέτει η Τουρκία και το σύστημα θα προσφέρει ολοκληρωμένες πληροφορίες στο προσωπικό, επιτρέποντας ταχεία λήψη αποφάσεων και δράση.

«Ειδικότερα, τα συστήματα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης είναι ικανά να ανιχνεύουν και να εξουδετερώνουν ένα ευρύ φάσμα απειλών, από αεροσκάφη και άλλους εναέριους στόχους έως βαλλιστικούς πυραύλους, και από την άποψη αυτή, προσφέρουν μια τεράστια αμυντική ευκαιρία για τις χώρες.

Έχοντας επίγνωση αυτού του γεγονότος, εμείς, ως Τουρκία, ξεκινήσαμε τις απαραίτητες εργασίες, και ως αποτέλεσμα, η προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας μας και η ASELSAN κατάφεραν να παράγουν ένα σύστημα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς.

Αυτό το νέας γενιάς σύστημα ραντάρ, το οποίο διαθέτει το μεγαλύτερο βεληνεκές, ικανότητα έγκαιρης προειδοποίησης, ταχεία ανάπτυξη και ανάκτηση, καθώς και αποτελεσματική κίνηση, είναι το καλύτερα εξοπλισμένο σύστημα ραντάρ στην κατηγορία του.

Χάρη σε αυτό το ραντάρ με τις υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες, θα είμαστε σε θέση να ανιχνεύουμε και να παρακολουθούμε γρήγορα και εκ των προτέρων απειλές πολλαπλών κατευθύνσεων και, ως εκ τούτου, θα αυξήσουμε σημαντικά τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας μας, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά απειλές σε μεγάλες αποστάσεις.

Επιπλέον, το ραντάρ μας θα προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον στρατό μας όσον αφορά την παροχή ολοκληρωμένων πληροφοριών στο προσωπικό μας και τη δυνατότητα λήψης γρήγορων αποφάσεων και ανάληψης δράσης.

Όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε με τον πιο ισχυρό τρόπο την ασφάλεια της χώρας μας και των πολιτών μας και να εξοπλίσουμε τον ηρωικό στρατό μας με τα πιο σύγχρονα συστήματα που απαιτεί το σήμερα και το μέλλον».

«Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της πατρίδας μας», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ