Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους πάνω στο προεδρικό αεροσκάφος, κατά το ταξίδι της επιστροφής του από το Ριάντ και την έκτακτη κοινή σύνοδο Αραβικού Συνδέσμου-Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, δήλωσε σήμερα πως «θέλουν να πούμε ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση. Όχι, δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Είναι μια ομάδα ανθρώπων που μάχονται για την πατρίδα τους».

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει δράση απέναντι στη «σφαγή» που πραγματοποιείται στη Γάζα από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, κατηγορώντας για αδράνεια το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«To Ισραήλ έχει χάσει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στη Γάζα. Παρόλο που οι κυβερνήσεις διαφόρων χωρών κάνουν αγώνα δρόμου για να εκφράσουν υποστήριξη στην ισραηλινή κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ιμπεριαλιστικές τους επιδιώξεις, στα μάτια της κοινωνίας το Ισραήλ είναι πλέον μια χώρα που σκοτώνει μωρά», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, εξηγώντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συζητήσει και να αναλάβει δράση με άλλα κράτη όπως το Ιράν για να διασφαλίσει ότι θα δοθεί τέλος στο μακελειό και τους θανάτους αμάχων στη Γάζα.

«Αυτός ο πόλεμος θα γίνει μια αναμέτρηση ανάμεσα στο καλό και το κακό, τα ψέματα και την αλήθεια, τον καταπιεστή και τον καταπιεσμένο», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ