Νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, τον Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μίλησε για συνεκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ προειδοποίησε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει ούτε τετελεσμένα, ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματά της.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ είπε σε δηλώσεις του ότι η χώρα του θέλει να μοιραστεί με τη Ελλάδα τον πλούτο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

«Εμείς ας ξεκινήσουμε τη διαδικασία με διάλογο, με συναντήσεις με ειρηνικές μεθόδους έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, να μοιραστούμε με την Ελλάδα με δίκαιο τρόπο τον πλούτο και οι δυο πλευρές να ζήσουν με ευημερία και χαρά», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Μην το δείτε ως απειλή»

Αμέσως μετά ο Χουλουσί Ακάρ, διαμήνυσε στην Ελλάδα ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί κανένα τετελεσμένο αν και τόνισε ότι αυτό δεν είναι απειλή.

«Αυτή είναι η ευχή και η επιθυμία μας. Το επαναλαμβάνουμε. Αυτό όμως μην το δείτε ως αδυναμία μας. Δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Κι αυτό μην το δείτε ως απειλή», κατέληξε ο Χουλουσί Ακάρ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ