Η Τουρκία πρέπει να αναλάβει δράση εάν το Ισραήλ συνεχίσει να βομβαρδίζει  τη Γάζα, δήλωσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί  ο Τούρκος πολιτικός, και πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης.

Ο Μπαχτσελί που θεωρείται ο ηγέτης της διαβόητης υπερεθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, και το κόμμα του, ο πολιτικός βραχίονας της οργάνωσης, έκανε μια δήλωση που επιδέχεται πολλών ερμηνειών.

Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Εάν δεν μπορεί να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα εντός 24 ωρών από σήμερα, εάν οι ισραηλινές επιθέσεις δεν σταματήσουν, εάν συνεχίσουν να πέφτουν βόμβες στους καταπιεσμένους, θα μοιραστώ ανοιχτά με το έθνος μου ότι η Τουρκία πρέπει γρήγορα να παρέμβει και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο που προκύπτει από τις ιστορικές, ανθρωπιστικές και θρησκευτικές της ευθύνες.»

Ο Μπαχτσελί δεν διευκρίνισε το είδος της «παρέμβασης» που θέλει να κάνει η Τουρκία αλλά σίγουρα δεν εννοεί μόνο ανθρωπιστική βοήθεια αλλού είδους «παρεμβάσεις» που προκύπτουν από τις ιστορικές της και θρησκευτικές της ευθύνες, όπως είπε.

Την ίδια ώρα ο αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων αντιστράτηγος Ερζί Χαλέβι  μιλώντας σε στρατιώτες είπε ότι η Χαμάς προετοιμάζεται για την χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα αλλά «το ίδιο και εμείς.»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ