Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη συνοδεία τουλάχιστον 300 ατόμων στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας.

Στην τουρκική αποστολή θα βρίσκονται τουλάχιστον 9 κορυφαίοι υπουργοί με τους γραμματείς και τους συμβούλους τους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Ποιοι θα συμμετέχουν στην αποστολή

Στην αποστολή της Τουρκίας για την Αθήνα θα είναι: ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, ο υπουργός Ενέργειας και Τεχνολογίας Αλπαρσλαν Μπαϊρακτάρ, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντζ, ο υπουργός Παιδείας Γιουσούφ Τεκίν και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Μεχμέτ Οζχασεκί.

Στην τουρκική αποστολή θα βρίσκονται τουλάχιστον 150 άτομα, σύμβουλοι και ασφάλεια του προέδρου, και ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν δύο αεροπλάνα, ένα για τον πρόεδρο και την προσωπική του συνοδεία και ένα για την υπόλοιπη αποστολή.

Τα σενάρια για το πρόγραμμα Ερντογάν στην Αθήνα

Δύο είναι τα σενάρια για το πρόγραμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Στο επικρατέστερο, θα αναχωρήσει από την χώρα αργά το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου.

Το δεύτερο σενάριο, με τις λιγότερες πιθανότητες, είναι να αναχωρήσει το πρωί της επόμενης ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ