Ως…  «αρχαία» τουρκική πόλη, χαρακτήρισε λίγο έως πολύ την… Θεσσαλονίκη ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν μιλώντας κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, λέγοντας επιπρόσθετα πως «αφορά άμεσα» την Τουρκία τι γίνεται στα Βαλκάνια υπονοώντας και τι γίνεται στην Θεσσαλονίκη.  

«Κάθε γεγονός που συμβαίνει παντού γύρω μας, από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου, μας αφορά άμεσα», είπε ο Ερντογάν ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να λέει ότι κυριολεκτικά φαντάζεται.

«Το Καραμπάχ έχει την ίδια θέση στις καρδιές μας με τη Γάζα.

Δεν κάνουμε καμιά διάκριση μεταξύ Βοσνίας και Χαλεπίου, Τρίπολης και Μπαλχ, Θεσσαλονίκης και Μοσούλης.

Βλέπουμε τις δικές μας αρχαίες πόλεις και την Ιερουσαλήμ ως το ίδιο» πρόσθεσε παραλογιζόμενος ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη συνέχεια έκανε την καθημερινή του επίθεση στο Ισραήλ:

«Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που το Ισραήλ δεν μπορεί να χαρακτηρίσει “αντισημιτική” όσο σκληρά και αν προσπαθήσει», είπε ο Τούρκος πρόεδρος μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε χρέος προς το Ισραήλ, αλλά αυτοί που χρωστούν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ούτε τη λέξη “κατάπαυση πυρός”», είπε για να καταλήξει:

«Η ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση παραφροσύνης, καυχιέται για τη σφαγή εγκύων γυναικών και αγέννητων μωρών. Το να βομβαρδίζεις μωρά που το στόμα τους μυρίζει γάλα δεν είναι πόλεμος. Η βροχή από σφαίρες κατά αμάχων ονομάζεται βαρβαρότητα, ληστεία, κρατική τρομοκρατία», τόνισε.

Άσχετα από τις θέσεις που εκφράζει γενικότερα, θα υπάρξει ποτέ κάποιος στην κυβέρνηση για να του απαντήσει στον τρόπο που καταλαβαίνει ή θα σιωπήσουν για ακόμη μια φορά; Ή θα υπάρξει ποτέ Έλληνας πολιτικός που θα πει «μας αφορά άμεσα τι συμβαίνει στην Κωνσταντινούπολη;

Για τα Κατεχόμενα

Ο Ερντογάν εξέφρασε ικανοποίηση και για την 10η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, λέγοντας ότι «ήταν ιστορικό βήμα για την “τΔΚΒ” να γίνει μέλος παρατηρητής του οργανισμού με το συνταγματικό της όνομα».

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η Άγκυρα με βήματα σε κάθε τομέα διασφαλίζει οι δεσμοί με τα Κατεχόμενα ενισχύονται περαιτέρω, υπενθυμίζοντας το άνοιγμα του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου Ερτζάν. «Θα πετύχουμε περισσότερα. Ο χρόνος θα αποδείξει πόσο λάθος κάνει η ΕΕ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ