Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, αναφέρθηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σουηδία.

«Στην ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο κάνουμε τα απαραίτητα βήματα εναντίον αυτών που εποφθαλμιούν στα δικαιώματα μας. Σε αυτούς που καταλαβαίνουν, μιλάμε στην γλώσσα που μπορούν να καταλάβουν» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Στήνουν τραπέζια και παιχνίδια εναντίον της χώρας μας, αλλά εμείς ανατρέπουμε τα τραπέζια και ”χαλάμε” τα παιχνίδια» πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

«Η Σουηδία ”πατάει” γνωρίζοντας σε αυτές τις ”νάρκες”. Μπορεί να τις ”καθαρίσει” αν θέλει» τόνισε και συνέχισε «Ας μην παρεξηγηθεί κανείς. Δεν επιβραβεύουμε αυτούς που δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους. Καθόμαστε και μιλάμε με όσους τηρούν την συμφωνία. Ως Τουρκία αν δώσουμε μια υπόσχεση, την τηρούμε πάντα» τόνισε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ μίλησε και για την απόφαση ορισμένων δυτικών χωρών να κλείσουν τα τουρκικά προξενεία λέγοντας πως πρόκειται για «εσκεμμένες ενέργειες».

«Αφού δεν μοιράζεστε μαζί μας οποιαδήποτε πληροφορία σας τότε το κλείσιμο των προξενείων είναι εσκεμμένη ενέργεια. Αυτές οι ενέργειες είναι εσκεμμένες. Επίσης ξέρουμε πως κάποιοι πρεσβευτές καλούν στο τηλέφωνο τους άλλους και τους λένε “να κλείσετε κι εσείς”» ανέφερε σε ομιλία του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ