Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε εκτεταμένη Σύνοδο του Επαρχιακού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του AKP στο Ικόνιο και το Συνεδριακό Κέντρο Selçuklu, αναφέρθηκε στην οικονομία της Τουρκίας αλλά και στα σχέδια για παραγωγή του εθνικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους «Kizilelma» από το 2023.

Ειδικότερα, στη διάρκεια της ομιλίας του ακούστηκαν συνθήματα στην αίθουσα όπως το «Οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η πατρίδα είναι αδιαίρετη», με τον Ερντογάν να αναφέρει «Ευχαριστώ, κανείς δεν πρέπει να το αμφισβητήσει αυτό. Ο Κύριός μας μας ενημερώνει από το Κοράνι. Αυτό είναι το θέμα. Επομένως οι νεκροί μας βάδισαν τώρα στο μαρτύριο στο δρόμο του Αλλάχ, στο δρόμο για την πατρίδα».

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με στόχο να αφήσουμε τα παιδιά μας μια πιο ειρηνική, πιο ευημερούσα, πιο δυνατή Τουρκία όπου θα είναι περήφανοι που είναι πολίτες. Κάθε εξέλιξη στην περιοχή μας και σε παγκόσμια κλίμακα επιβεβαιώνει την ορθότητα των πολιτικών που εφαρμόζουμε παρά τις αντιθέσεις», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του όπου αναφέρθηκε ξανά στον «αιώνα της Τουρκίας».

Μιλώντας για την οικονομία της Τουρκίας, ο Ερντογάν ανέφερε ότι τα επιτόκια έφτασαν σε μονοψήφιο νούμερο, ενώ επιτέθηκε στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και το CHP.

Παράλληλα, προανήγγειλε και την παραγωγή του εθνικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

«Το εθνικό μη επανδρωμένο πολεμικό αεροπλάνο “Kizilelma” θα ξεκινήσει σε μαζική παραγωγή στα τέλη του 2023», ανέφερε ενώ χαρακτήρισε τον πολιτικό αντίπαλο ως έναν «δούρειο Ίππο» για την Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ