Η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο το Oruc Reis

«Μετατρέπεται για να μπορεί να κάνει τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες»

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, έκανε γνωστό ότι θα επανέλθει στις σεισμικές έρευνες εντός του μήνα βγάζοντας έξω στις θάλασσες το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, αυτή τη φορά πιο εξελιγμένο.

Όπως διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, «το πλοίο Oruc Reis, ξέρετε, είχε πραγματοποιήσει εργασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανατολική Μεσόγειο.

Το έχουμε φέρει στο λιμάνι Φίλγιος σύμφωνα με τις ανάγκες εδώ, υπάρχουν κάποιες εργασίες εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και του λογισμικού.

Τώρα και αυτό μετατρέπεται για να μπορεί να κάνει τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες, όπως έχουμε κάνει και στο Mπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά, και συνεχίζεται η συναρμολόγηση του.

Μέσα σε αυτό τον μήνα θα ολοκληρώσουμε τις εργασίες εκσυγχρονισμού και θα το στείλουμε στο νέο σημείο καθηκόντων του», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV