Ο Ε.Τατάρ «χειροκροτεί» τον Ερντογάν επειδή είπε στον Ν.Αναστασιάδη να συναντηθούν στο ψευδοκράτος

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Σαμπάχ»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Σαμπάχ", για την απάντηση που έδωσε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, λέγοντας του «ελάτε να συναντηθούμε στη ΤΔΒΚ (ψευδοκράτος)».

Στη δήλωσή του στην τουρκική εφημερίδα, ο Ερσίν Τατάρ αναφέρει ότι η απάντηση Ερντογάν στον Αναστασιάδη σημαίνει ότι «θα συναντηθώ μαζί σου μόνο αν αναγνωρίσεις την ΤΔΒΚ».

Ο Ερσίν Τατάρ είπε «ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από τον αγώνα για κυρίαρχο και ισότιμο κράτος που δίνουμε εδώ και 50 χρόνια. Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη που μας παρέχει η μητέρα πατρίδα Τουρκία και ιδιαίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ερντογάν».

Η απάντηση που έδωσε ο κ. Ερντογάν «στον Ελληνοκύπριο ηγέτη Αναστασιάδη στη Μαδρίτη είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για την τδβκ, αλλά και για όλους τους συνομιλητές του. Λέγοντας, αν θέλεις να με συναντήσεις, έλα στην τδβκ, ήθελε να πει, αν θέλεις να συνομιλήσω μαζί του είσαι υποχρεωμένος να αναγνωρίσεις την τδβκ, την οποία δεν αναγνωρίζεις επισήμως. Μόνο έτσι θα σε συναντήσω’», πρόσθεσε ο Ε. Τατάρ.

Αυτά τα λόγια και η στάση, συνέχισε, τους ανέβασε το ηθικό «παραμονές της επετείου των 48 χρόνων της 20ης Ιουλίου (επέτειος της εισβολής του 1974) που θα γιορτάσουμε την ανεξαρτησία μας». Σημαίνει, είπε, «ενίσχυση της πολιτικής μας για δύο ισότιμα και κυρίαρχα κράτη» και κατέληξε υποστηρίζοντας ότι αυτή «είναι η μόνη φόρμουλα για να υπάρξει σταθερότητα στην περιοχή και να κερδίσουν όλες οι πλευρές».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV