Στο λιμάνι της Μερσίνης το 4ο τουρκικό γεωτρητικό σκάφος – «Θα πλεύσει στην Ανατολική Μεσόγειο»

Το πλοίο είναι ικανό να τρυπήσει σε βάθη 12.200 μέτρων & είναι μήκους 238 μέτρων & πλάτους 42 μέτρων

Από το πρωί της Πέμπτης 19 Μαΐου, στο λιμάνι Τασουτζού (Ολμοί) της Μερσίνης, βόρεια της Κύπρου, βρίσκεται το τέταρτο, και πιο προηγμένο, τουρκικό γεωτρητικό σκάφος.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, μετά από δίμηνη παραμονή στη Μερσίνη, το καινούργιο πλοίο του τουρκικού στόλου «αναμένεται να πλεύσει στην Ανατολική Μεσόγειο» χωρίς όμως να αναφέρεται πού ακριβώς.

«Το πλοίο, που ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Νότια Κορέα στις 7 Μαρτίου, θα μείνει στο λιμάνι της Μερσίνης για περίπου δύο μήνες στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πρώτη του άσκηση γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο» σημειώνεται.

Πρόκειται για γεωτρητικό σκάφος έβδομης γενιάς, βαθέων υδάτων, «ένα επίπεδο καλύτερο» από τα άλλα τρία πλοία, Fatih, Kanuni και Yavuz (φωτό), του τουρκικού στόλου σύμφωνα πάντα με το Anadolu.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, το πλοίο είναι ικανό να τρυπήσει σε βάθη 12.200 μέτρων, είναι μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων, εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία έβδομης γενιάς και πλήρωμα 200 ατόμων.

Το πλοίο διαθέτει επίσης ένα ενεργό σύστημα εντοπισμού θέσης και προς το παρόν ονομάζεται «Cobalt Explorer», αλλά θα μετονομαστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV