Τουρκική Αεροπορία: Οι δόκιμες των νέων όπλων από την 401η Μοίρα (βίντεο)

H 401η Μοίρα δοκιμών της τουρκικής Αεροπορίας συνιστά την κατεξοχήν μονάδα της τουρκικής Αεροπορίας η οποία δοκιμάζει τα νέα όπλα που αναπτύσσει η  αμυντική βιομηχανία της χώρας, προκειμένου αυτά στη συνέχεια να αξιοποιηθούν επιχειρησιακά.

Στο βίντεο φαίνονται μερικές από τις δοκιμές συστημάτων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα. Στα όπλα διακρίνονται το βλήμα cruise SOM, ο νέος τουρκικός πύραυλος αέρος-αέρος Bozdogan, οι βόμβες με συλλογές καθοδήγησης GPS/INS  HGK-82/84 και TEBER, τα ατρακτίδιο στόχευσης ASELPOD και η βόμβα μικρού διαμετρήματος MIMBO, η οποία φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί την αμερικανική GBU-39Β.

Η πρόοδος που έχει επιτύχει η τουρκική αμυντική βιομηχανία στο να παράγει όπλα και συστήματα για τις ένοπλες δυνάμεις της είναι κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτη σε αντίθεση με την παραπαίουσα –κρατική- ελληνική αμυντική βιομηχανία, πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV