Η Τουρκία έδωσε εντολή για μαζική παραγωγή του εκπαιδευτικού/ελαφρού μαχητικού Hürjet

Η Τουρκία θα αρχίσει τη μαζική παραγωγή του εγχώρια κατασκευασμένου Hürjet, ένα ελαφρύ μαχητικό και εκπαιδευτικό αεροσκάφος, ανέφερε την Πέμπτη η Hurriyet Daily News.  Η αποκάλυψη έγινε από δήλωση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας, μετά από συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη.

Η πρώτη πτήση του Hürjet έχει προγραμματιστεί για το 2023, ενώ η Άγκυρα ελπίζει να το χρησιμοποιήσει ως «εκπαιδευτή» για αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, ανέφερε η Hurriyet. Προσθέτει επίσης ότι θα διαθέτει προηγμένο υπολογιστή αποστολής και ραντάρ και ότι «οι δυνατότητες επικοινωνίας από τον αέρα και το έδαφος του αεροσκάφους θα μειώσουν τις απειλές και τους κινδύνους των αποστολών».

Το Hürjet θα έχει μήκος 13,4 μέτρα και άνοιγμα φτερών 11 μέτρα και, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, «θα έχει στόχο να παρέχει περιφερειακή ασφάλεια σε επιθετικές επιχειρήσεις». Η Turkish Aerospace Industries (TAI), ο κατασκευαστής του Hürjet, σχεδίαζε να ξεκινήσει την παραγωγή του αεροσκάφους μέχρι το τέλος του 2021.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV