Πλέον ο Ρ.Τ.Ερντογάν ελέγχει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εκδιώκοντας τους κεμαλικούς

Στο εσωτερικό της Τουρκίας ο Ερντογάν μετά από σχεδόν 2 δεκαετίες στην εξουσία διατηρεί σημαντική δύναμη με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν στο AKP από 30% και πάνω. 

Στο μεταξύ μετά από τόσα χρόνια στην εξουσία ο Ερντογάν έχει εκδιώξει τους κεμαλικούς από τις ένοπλες δυνάμεις! Οι αριθμοί των διώξεων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δείχνουν ότι ο Ερντογάν έχιε δημιουργήσει ένα στράτευμα φίλα προσκείμενο σε αυτόν.

Η Τουρκία έχει διώξει  24.253 στρατιωτικούς  μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας  Ταγματάρχης Πινάρ Κάρα.
Συνολικά 3.608  απολύθηκαν μόνο φέτος, αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Diken, , ενώ άλλοι 1.201 αντιμετωπίζουν διοικητικές διαδικασίες.

Όλοι κατηγορούνται ως γκιουλενιστές.

Τα ίδια και χειρότερα εξακολουθούν να γίνονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα της Τουρκίας. Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, συνελήφθησαν  δεκάδες χιλιάδες πολίτες και περισσότεροι από 100.000 υπάλληλοι απολύθηκαν στον δημόσιο τομέα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV