Η τουρκική οικονομία κλυδωνίζεται αλλά οι εξαγωγές όπλων δεν σταματούν: Ο Νίγηρας αγοράζει Hurkus-C

Ο Νίγηρας γίνεται ο πρώτος εξαγωγικός πελάτης του τουρκικού ελικοφόρου εκπαιδευτικού αεροσκάφους Hurkus της ΤΑΙ (Turkish Aerospace Industries). Η παραγγελία δόθηκε μετά από επικοινωνία του Ερντογάν με τον Νιγηριανό ομόλογό του. Ο Ερντογάν λειτουργώντας ως πλασιέ “ενημέρωσε” τον Νιγηριανό πρόεδρο ότι η Τουρκία μπορεί να πουλήσει στην χώρα θωρακισμένα οχήματα, drones Bayraktar TB-2 και τα αεροσκάφη Hurkus.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ΤΑΙ Τεμέλ Κοτίλ, η συμφωνία κλείστηκε στις 11 Νοεμβρίου αλλά οι Τούρκοι δεν την ανακοίνωνα επίσημα. Βάσει συμφωνίας το πρώτο αεροσκάφος θα παραδοθεί σε διάστημα 6 μηνών από σήμερα. Πάντως παραμείνει μυστικό ακόμα το πόσα τελικά αεροσκάφη θα αγοράσει η Νιγηρία, αν και πληροφορίες κάνουν λόγο για 12 αεροσκάφη Hurcus-C. H Τουρκία έχει επιχειρήσει σοβαρό άνοιγμα στην αφρικανική αγορά ελπίζοντας σε εξαγωγές οπλικών συστημάτων.

Το Hurkus-C είναι ένα χαμηλοπτέρυγο εκπαιδευτικό με κινητήρα turboprop που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ελαφρύ επιθετικό, Η Νιγηρία προμηθεύεται την “πολεμική” έκδοση C προφανώς φιλοδοξώντας να τα χρησιμοποιήσει σε επιχειρήσεις εγγύς υποστήριξης. Το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει οπλικό φορτίο βάρους μέχρι 1.500 κιλών, περίπου, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πρόχειρους διαδρόμους.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV