Μ.Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας: «Ο ΥΠΕΞ τους κλαίγεται σαν μικρό παιδί - Έχουν κόμπλεξ και φόβο»

Ευθεία επίθεση στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι ο Ν.Δένδιας «κλαίγεται σαν μικρό παιδί», την ώρα που ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, μιλούσε προσφάτως για «ρεαλισμό» και καλούσε τους Έλληνες να μην έχουν «ψευδαισθήσεις». 

«Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξη στο CNN Turk και συνέχισε: «Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κλαίγεται σαν μικρό παιδί. Δεν μπορεί να μην πει κλέφτρα πέντε φορές την ημέρα την Τουρκία και να μην παραπονεθεί για αυτήν. Αυτό δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας και φόβο».

«Η Τουρκία πρέπει να πάρει τα F-35. Τους S-400 δεν τους επιστρέφουμε. Αν δεν λυθεί το θέμα με τις ΗΠΑ και μας βάλουν πάλι εμπόδια όπως με τα Patriot τότε θα εξετάσουμε την αγορά S-57 η Su-35», ανέφερε επίσης.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV