Ν.Μπαχτσελί: «Να στείλουμε τον Καβαλά εξορία στο εξωτερικό»

Ο ηγέτης του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί προσφέρθηκε να στείλει τον φυλακισμένο επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά στο εξωτερικό, ανέφερε σήμερα, 26 Οκτωβρίου, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News.

Σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε:

Η πρότασή μας για τον Καβαλά είναι η εξής: αν εκδοθεί ποινή, πρέπει πρώτα να εκτίσει την ποινή του στην Τουρκία και μετά να του αφαιρεθεί η τουρκική υπηκοότητα και να τον στείλουν σε [μία από τις] 10 χώρες... Όλοι πρέπει να ξέρουν τη θέση τους , δεν χρειάζεται ασέβεια, δεν έχουμε καμία ανοχή. Οι προσεγγίσεις των δυτικών χωρών στην Τουρκία είναι μη φιλικές.

Ο Τούρκος πολιτικός χαρακτήρισε « άχρηστη» και «παράνομη» την κοινή δήλωση των 10 δυτικών χωρών στις 18 Οκτωβρίου 2021. 

Ο Μπαχτσελί κατηγόρησε τους πρεσβευτές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Δανίας, της Νορβηγίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ολλανδίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας ότι προσπαθούν να γίνουν «υπερασπιστές του Καβαλά».

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV