Μόνο οι Τούρκοι τα κάνουν αυτά: Ενοχλήθηκαν από τον εορτασμό της ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Ενοχλημένος ακόμα και με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη ναυμαχία της Ναυπάκτου την Κυριακή εμφανίζεται ο τουρκικός Τύπος! «450 χρόνια μετά oι Έλληνες έχουν την ίδια νοοτροπία» σχολιάζει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet παρουσιάζοντας δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο κ. Συρίγος τόνισε ότι την Ελλάδα «ωφέλησαν τότε οι συμμαχίες, και τώρα έχει συνάψει συμμαχίες με τη Γάλλια, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Παρεμφερείς δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις εκδηλώσεις φαίνεται να ξύπνησαν δυσάρεστες μνήμες από το παρελθόν στους Τούρκους.

Οι Τούρκοι έχουν απωθήσει από τη μνήμη τους, και το εκπαιδευτικό σύστημα, δυσάρεστα γεγονότα όπως η ναυμαχία της Ναυπάκτου. 

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη ελληνοαμερικανική συμφωνία, η εφημερίδα Cumhuriyet κάνει λόγο στο εξώφυλλό της για «ανοιχτή πρόσκληση στις ΗΠΑ από την Ελλάδα». Γίνεται μεγάλη αναφορά στο ζήτημα της Αλεξανδρούπολης, καθώς ενοχλεί η επικείμενη αμερικανική παρουσία κοντά στα τουρκικά σύνορα στον απόηχο και της ελληνογαλλικής συμμαχίας.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV