ΗΠΑ: Κατατέθηκε νόμος που χαρακτηρίζει τους Γκρίζους Λύκους τρομοκράτες - Χωρίς εταίρο ο Ερντογάν;

Θα το προχωρήσουν οι Αμερικανοί μέχρι τέλους;

Προφανώς στις ΗΠΑ αναζητούν τρόπους για να πιέσουν τον Ρ.Τ.Ερντογάν να ακολουθήσει τις δικές τους κατευθύνσεις και στα πλαίσια αυτά κατατέθηκε τροπολογία με την οποία ζητάται ο χαρακτηρισμός των Γκρίζων Λύκων ως τρομοκρατική οργάνωση.

Το ζήτημα είναι πολύ πιο σύνθετο καθώς οι Γκρίζοι Λύκοι δεν είναι απλώς μια οργάνωση ακραίων ισλαμιστών αλλά κυβερνητικός εταίρος του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Χωρίς τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο Ερντογάν δεν θα ήταν πρόεδρος.

Συνεπώς αυτή είναι και η σκέψη των Αμερικανών. Αγαπούν την Τουρκία μην έχουμε αυταπάτες και όχι μόνο αυτοί, αλλά απεχθάνονται τον Ρ.Τ.Ερντογάν.

Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουν ήττα του στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2023 είναι να μην έχει... κυβερνητικό εταίρο το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP), το οποίο αποτελεί το πολιτικό σκέλος των Γκρίζων Λύκων.

Η τροπολογία που κατέθεσε η βουλευτής Ντίνα Τάιτους, με την οποία ζητά να χαρακτηριστούν οι Γκρίζοι Λύκοι ως τρομοκρατική οργάνωση, περιλαμβάνεται πλέον στο σχέδιο νόμου για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου. Τώρα απαιτείται να προωθηθεί η τροπολογία και στη Γερουσία.

Η τροπολογία απαιτεί από τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να ενημερώσει το Κογκρέσο για το καθεστώς των Γκρίζων Λύκων, οι οποίοι ευθύνονται και για τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι η τροπολογία της κ. Τάιτους υποστηρίχθηκε από βουλευτές και των δύο κομμάτων, και από τους Δημοκρατικούς και από τους Ρεπουμπλικάνους.

Το ζήτημα είναι αν θα ψηφιστεί από την Γερουσία και εν τέλει αν θα υπογραφεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Τ.Μπάιντεν.

Δεν το αποκλείουμε γιατί με αυτό τον τρόπο οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να ξεφορτωθούν τον Ρ.Τ.Ερντογάν και να επιστρέψουν στην εξουσία της Τουρκίας τους αγαπητούς, για αυτές, κεμαλιστές.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Μπάιντεν δείχνει μέχρι τώρα να έχει πολύ αρνητική σχέση με τον Ρ.Τ.Ερντογάν.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV