Σύμβουλος Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Ελλάδα είναι "ψύλλος" - Μετά από το 1974 μας προκαλεί και εξοπλίζεται»

«Ένας κανονικός Έλληνας δεν πρέπει να καβγαδίζει με Τούρκο, διότι ξέρει πως θα φάει ξύλο»

Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής- Μεσούτ Χακκί Τζασίν, εξαπέλυσε νέους λεονταρισμούς και απειλές κατά της Ελλάδας.

Ειδικότερα, στη διάρκεια παρουσίας σε εκπομπή του CNN Turk, ο Τζασίν αναφέρθηκε στην ένταση που υπάρχει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προειδοποιώντας προκλητικά πως: «Ένας κανονικός Έλληνας δεν πρέπει να καβγαδίζει με Τούρκο, διότι ξέρει πως θα φάει ξύλο».

Σχολιάζοντας τους νέους ελληνικούς εξοπλισμούς και την απόκτηση γαλλικών αεροσκαφών Rafale για την Πολεμική Αεροπορία, ο σύμβουλος Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του προέδρου Ερντογάν, χαρακτήρισε την Ελλάδα «ψύλλο» που σηκώνει ανάστημα απέναντι στην Τουρκία.

«Τώρα ένας ψύλλος σηκώνεται και έναντι σε ένα μεγάλο κράτος σαν την Τουρκία, μετά από το 1974 μας προκαλεί και εξοπλίζεται» δήλωσε, υπενθυμίζοντας τα όσα πέτυχε η Τουρκία το καλοκαίρι του 1974 στην Κύπρο.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV