Ο πόλεμος των drones στο Αιγαίο - Το 200ο Bayraktar ΤΒ2 παρέλαβε η Τουρκία

Και όσο στην Ελλάδα βρίσκονται ακόμα σε συζητήσεις επί συζητήσεων για το αν έχουν μέλλον τα UAV (οπλισμένα και μη) η τουρκική Baykar (εταιρεία του γαμπρού του Ρ.Τ.Ερντογάν) ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 200ο Bayraktar ΤΒ2 για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αλλά και για εξαγωγές.

Η απειλη είναι πλέον πολύ μεγάλη και μεγεθύνεται καθώς αυτά τα αεροχήματα ήταν η βάση για να φτάσουν πλέον να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν ακόμα και αεριωθούμενο UCAV το MIUS.

Οι αριθμοί και μάλιστα των οπλισμένων είναι τεράστιοι και σε συνδυασμό με το χαμηλό ίχνος τους τότε μιλάμε για την ανάγκη αντιμετωπισής της με κάθε μέσο.

Η τουρκική εταιρεία προσηλωμένη στον στόχο της ξεπερνά κάθε πρόβλημα (αντικατάσταση κινητήρα από εγχώριο) αλλά και νέου εγχώριου πυργίσκου σε αντικατάσταση του καναδικού και εκμετάλλευση κάθε δυνατότητα παραγωγής υλικού όπως των MAM-L που οπλίζουν το σκάφος.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έχει εξαχθεί σε Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία και Κατάρ και πρόσφατα από τις Πολωνία, την Αλβανία και το Μαρόκο, είναι σε συζήτηση σε αρκετές χώρες ακόμη ενώ έχει δει πολεμική δράση σε Συρία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Λιβύη, Ουκρανία και εντός της Τουρκίας σε αντιανταρτικές επιχειρήσεις.

Ως δε αναγνωριστικό σαρώνει δυστυχώς ακόμα και εντός του ελληνικού FIR τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Πλέον αεροσκάφη  το τύπου θα σταθμεύουν και στην κατεχόμενη Κύπρο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV