Ι.Ντεμίρ για F-35: «Θα ξεκινήσουμε διαδικασία διαλόγου για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας»

Ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ υποστήριξε ότι η επιστολή του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ότι η Τουρκία αποκλείεται από το πρόγραμμα των F-35 δεν έχει νομική βάση. 

Συγκεκριμένα για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35, ο Ισμαήλ Ντεμίρ είπε: «Έχουμε ήδη μιλήσει για το ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αποκλειστεί μονομερώς από το πρόγραμμα. Στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης, η διαδικασία διαλόγου θα ξεκινήσει προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα δικαιώματά μας σχετικά με τα αεροσκάφη δεν θα χαθούν και ότι μια λύση θα βρεθεί σε μια νομική προσέγγιση που δεν αντιβαίνει στο πνεύμα της Συμμαχίας».

Προέκυψε ένα νέο περιβάλλον διαπραγματεύσεων, είπε ο Τούρκος, αλλά επεσήμανε ότι το πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις μπορεί να περιορίζεται στη συμμετοχή στο πρόγραμμα και στα ποσά που καταβάλλονται σε όρους αεροπορικών τελών.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV