Η Τουρκία εκτόξευσε επιτυχώς τον πύραυλο αέρος-αέρος "Μποζντογάν"

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ανέβασε στο Τwitter βίντεο με την εκτόξευση του πυραύλου από τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος δηλώνοντας ότι η Τουρκία είναι από τις λίγες χώρες που διαθέτει τη σχετική τεχνολογία.

Η Τουρκία δοκίμασε με επιτυχία την εκτόξευση του πυραύλου αέρος - αέρος με την ονομασία «Μποζντογάν», στο πλαίσιο του προγράμματος GOKTUG, μία τεχνολογία μάλιστα που αναπτύχθηκε εντός της χώρας.

Όπως δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία γίνεται μία από τις ελάχιστες χώρες που διαθέτουν την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Ο Ερντογάν ανέβασε μάλιστα και σχετικό βίντεο από την πρώτη εκτόξευση.

Το πρόγραμμα GOKTUG του Ινστιτούτου αμυντικής βιομηχανίας ερευνών και ανάπτυξης TUBITAK, σχεδιάζει να αναπτύξει δύο παραλλαγές πυραύλων αέρος-αέρος, τον "Μποζντογάν" και τον "Γκοκντογάν", οι οποίοι θα εκτοξεύονται από μαχητικά F-16 καθώς επίσης και από τα μελλοντικά τουρκικά υπερσύγχρονα αεροσκάφη Hurjet και TF-X.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV