Ερντογάν: «Οι πολιτικοί της Δύσης μας επιτίθενται για να κρύψουν την ανικανότητά τους»

Στη δήλωση του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα και με αφορμή το Sofagate, είχε χαρακτηρίσει τον Ερντογάν «δικτάτορα», αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του την Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν ανέφερε πως οι Μουσουλμάνοι και οι Τούρκοι θα λάβουν στο μέλλον τις θέσεις που αξίζουν στην Ευρώπη, τονίζοντας «αυτή η κατάσταση μας γεμίζει ελπίδα, αλλά αποτελεί εφιάλτη για τους άλλους, που προσπαθούν να περιορίσουν τους Τούρκους της Ευρώπης μέσα σε στενά πλαίσια, δεν δέχονται την ενίσχυση της τουρκικής διασποράς».

Kαι συνέχισε: «Η εχθρότητα κατά τοy Ισλάμ έχει μετατραπεί σε ένα όργανο των πολιτικών της Δύσης για να καλύψουν την αποτυχία τους και την ανικανότητά τους. Οι πολιτικοί που αποτυγχάνουν στην εξωτερική πολιτική, στριμώχνονται στο εσωτερικό και βάζουν τον προσωπικό τους ανταγωνισμό μπροστά από το καθήκον τους, επιτιθέμενοι προσωπικά σε εμένα και στους Μουσουλμάνους».

Σημειώνεται πως την Κυριακή, η 'Αγκυρα αποφάσισε, σύμφωνα με τη Repubblica, να «παγώσει» την αγορά δέκα ελικοπτέρων από την Ιταλία, σε «αντίποινα» για τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV