Ομέρ Τσελίκ: Αυτοί που χάρηκαν από την επιστολή των ναυάρχων είναι τα... ελληνικά ΜΜΕ

Θα αντιδράσουμε με τον πιο ισχυρό τρόπο, πολιτικά και νομικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, έπειτα από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματός του, της οποίας προήδρευσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και αξιολογήθηκε η κατάσταση που προκλήθηκε με την ανακοίνωση των 104 αποστράτων ναυάρχων.

Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι αυτοί που χάρηκαν με την ανακοίνωση των 104 είναι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Ανέφερε ότι η κίνηση των ναυάρχων πρόκειται για μια προσπάθεια παρέμβασης στην πολιτική, όπως έγινε και στο παρελθόν. “Δεν έχει κανείς δικαίωμα να διαταράξει την ηρεμία της Τουρκίας. Είναι μια παράνομη προσπάθεια”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ, υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα, συνεχίζοντας την παράδοση του παρελθόντος, είναι αιτία δηλητηρίασης του κλίματος της δημοκρατίας. “Θα αντιδράσουμε με τον πιο ισχυρό τρόπο, πολιτικά και νομικά”, είπε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ.

Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι σε μια περίοδο που υπάρχει θέμα με την ανατολική Μεσόγειο και την Λιβύη και που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΕ στην Τουρκία, “είναι σαφές ότι αντιμετωπίζουμε μια χρονικά οργανωμένη επίθεση”.

“Σε ολόκληρο τον κόσμο μεταδίδεται ως είδηση ‘η ανακοίνωση των ’104 απόστρατων ναυάρχων’. Ποιους χαροποιεί αυτό; Βλέπουμε τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Βλέπουμε την χαρά σε αυτές τις χώρες ενάντια στην Τουρκία”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ. Υποστήριξε ότι “αυτό που έκαναν είναι ασέβεια για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε πως κάποιοι λένε πως η κοινή δήλωσε ωφέλησε το κυβερνών κόμμα, ωστόσο, είπε, δεν είναι το ΑΚΡ που άλλαξε την ημερήσια διάταξη, αλλά εκείνοι που έγραψαν την ανακοίνωση που την άλλαξαν.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV