Η Τουρκία ζήτησε το νοτιοκορεατικό κινητήρα του Κ-2 Black Panther για το Altay

Τον κινητήρα DV27K, πρόκειται να ζητήσει η Τουρκία, από τη Νότια Κορέα, όπως ανακοίνωσε στις 3 Μαρτίου ο επικεφαλής του SSB Ισμαήλ Ντεμίρ.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι εγκατεστημένος σε 100 άρματα K-2 Black Panther, του δεύτερου μπλοκ παραγωγής  τα οποία παράγει η Νότια Κορέα από το 2019, αλλά διαθέτουν γερμανικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της RENK. Τα πρώτα 100 Κ-2 που παρήχθησαν μεταξύ 2014-2015 έχουν το γερμανικό κινητήρα MT-883 ka501.

Στόχος των Νοτιοκορεατών ήταν η Τρίτη παρτίδα παραγωγής, να έχει τόσο εγχώριο κινητήρα, όσο και σύστημα μετάδοσης κίνησης, αλλά αυτό απέτυχε στις δοκιμές και έτσι αποφασίστηκε να παραμείνει στο άρμα.

Τώρα η Τουρκία και για να λύσει το θέμα του κινητήρα και του εμπάργκο που έχει επιβάλλει για κινητήρα της MTU υιοθετώντας,  πιθανότατα το νοτιοκορεατικό σύστημα και λέμε πιθανότατα, γιατί είναι άγνωστο πόση μεταφορά τεχνογνωσίας θα ζητήσουν από τον Νοτιοκορεάτες.   

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV