Προαναγγέλλει συμφωνία με Αίγυπτο για ΑΟΖ ο Ακάρ; - «Μπορεί να έχουμε εξελίξεις»

Τα έβαλε πάλι με το εξοπλιστικό πρόγραμμα των ΕΔ: Τον έπιασε ο… πόνος για τον Έλληνα φορολογούμενο!

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αναφορικά με τη φημολογούμενη τουρκο-αιγυπτιακή συνεννόηση για την ΑΟΖ.

Ο Τούρκος υπουργός είπε:

«Ο σεβασμός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας από την Αίγυπτο είναι μια σημαντική εξέλιξη. Περιμένουμε η  εξέλιξη αυτή να συνεχιστεί.

Έχουμε ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με την Αίγυπτο.

Διάφορες εξελίξεις μπορεί να έρθουν τις επόμενες ημέρες».

«Πρέπει να τονίσω πως η απόφαση που πήρε η Αίγυπτος σεβόμενη τη δική μας περιοχή θαλάσσιας ευθύνης, είναι σύμφωνη και με τη δική μας θέση αλλά και είναι προς το συμφέρον των δικαιωμάτων του λαού της Αιγύπτου.

Εκτιμούμε πως την ερχόμενη περίοδο με την Αίγυπτο μπορούμε να υπογράψουμε συμφωνία, μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων ζωνων ευθύνης που να είναι σύμφωνο με τα σύνορα των περιοχών ευθύνης μας τα οποία έχουμε δηλώσει στον ΟΗΕ.

To υπουργείο Εξωτερικών μας κάνει τις απαραίτητες εργασίες με τις αρμόδιες υπηρεσίες και ευχόμαστε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα», επεσήμανε.

Τον έπιασε ο… πόνος για τον Έλληνα φορολογούμενο!

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο Ακάρ τόνισε:

«Παρά τη θετική μας στάση, συνεχίζονται απο τη γειτονική μας χώρα την Ελλάδα, οι προβοκατόρικες ενέργειες και η προβοκατόρικη ρητορική, οι ανευθυνες δηλώσεις, η απειλητική γλώσσα.

Αυτές οι ενέργειες απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα. Συνέχεια τους λέμε πως πρέπει να αποφεύγουν τις ενέργειες και δηλώσεις που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια.

Στόχος τους είναι να επηρεάσουν αρνητικά την Ε.Ε και την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Τονίζουμε πως οι παρενοχλήσεις, η ρητορική δεν αρμόζει σε σχέση καλής γειτονίας.

Οι προβοκάτσιες και οι προσπάθειες με τα εξοπλιστικά προγράμματα προκαλούν μεγάλη ζημιά στον Ελληνικό λαό και δαπανούν άδικα τους πόρους του ελληνικού λαού».

«Στην Κύπρο η μόνη διέξοδος είναι η λύση των δυο κρατών. Αυτό πρέπει να το δουν όλοι», πρόσθεσε.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV