Περίεργες κινήσεις από Άγκυρα: Στέλνουν σκάφος έρευνας και διάσωσης υποβρυχίων «δίπλα» στο Τσεσμέ

Στα Αιγαίο κατευθύνεται ακόμη ένα πλοίο του τουρκικού  Ναυτικού. Το υπερσύγχρονο πλοίο έρευνας και διάσωσης TCG Alemdar A582 απέπλευσε από τα Δαρδανέλια με κατεύθυνση τη «θάλασσα των νήσων», όπως αποκαλούν πλέον το Αιγαίο οι Τούρκοι, καθώς το όνομα είναι ελληνικό.

Το σκάφος χαρακτηρίζεται ως «διάσωσης υποβρυχίων», όταν αυτά δεν μπορούν να αναδυθούν και διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για υποθαλάσσιες έρευνες και για έρευνες διάσωσης τόσο υποβρυχίως όσο και στην επιφάνεια.

Το σκάφος μπορεί να εκτελέσει επιχειρήσεις σε βάθος έως και 600 μ. μέσω των υποβρυχίων drone που διαθέτει (ROV).

Το πλοίο έχει μήκος 91 μέτρων, πλάτος 18,5 μ. και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων και οικονομική 14 κόμβων.

Ο απόπλους ενός πλοίου έρευνας και διάσωσης του τουρκικού Ναυτικού για το Αιγαίο σίγουρα δεν είναι άσχετος από την παρουσία του TCG Cesme, μια ανάσα από την Χαλκιδική, δεδομένου του γεγονότος ότι οι Τούρκοι αμφισβητούν ευθέως και την ελληνική δικαιοδοσία έρευνας και διάσωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV