Ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί για “Mavi Vatan”: «Πρόκειται για άσκηση προετοιμασίας πολέμου»!

«Το τουρκικό Ναυτικό είναι έτοιμο για πόλεμο». Αυτό δήλωσε ο γνωστός για τις δηλώσεις του διαβόητος ναύαρχος ε.α. Τζιχάτ Γιαϊτζί, αναφερόμενος στην άσκηση “Mavi Vatan” η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 25 Φεβρουαρίου και 7 Μαρτίου σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα.

Είπε πιο συγκεκριμένα ο λαλίστατος Γιαϊτζί:

«Δεν υπήρξε καμία άλλη άσκηση τέτοιας έκτασης σε τρεις θάλασσες ταυτόχρονα  στο παρελθόν. Πρόκειται για μια κρίσιμη ένδειξη ότι το τουρκικό Ναυτικό είναι έτοιμο για πόλεμο. Μπορούμε να αποκαλέσουμε την άσκηση ως μια εκπαίδευση προετοιμασίας για  πόλεμο. Πάντως και άλλες μικρότερες ασκήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν με άλλες συμμαχικές δυνάμεις», είπε ο Γιαϊτζί, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για παρερμηνεία των δηλώσεών του.

Ήταν αρκετά σαφής: «Η άσκηση “Mavi Vatan” έχει το χαρακτήρα προετοιμασίας για πόλεμο.

Σημειώνεται ότι στην άσκηση θα πάρουν μέρος 87 πλοία του τουρκικού Ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV