Ρ.Τ.Ερντογάν: «Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Β.Πούτιν για τα εμβόλια για τον κορωνοϊό»

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα εμβόλια για τον κορωνοϊό βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε  με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν την Τρίτη. 

«Τα εμβόλια αναπτύσσονται στη Ρωσία, στην Κίνα, στην Τουρκία [...] Μιλώ με ξένους συναδέλφους για εμβόλια, μίλησα και με τον Πούτιν. Παρακολουθούμε στενά τα αποτελέσματα της χρήσης εμβολίων και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιηθούν ευρέως και στη χώρα μας» είπε ο Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό στον κόσμο καταχωρήθηκε τον Αύγουστο από τη Ρωσία με την ονομασία Sputnik V. 

H αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό «αγγίζει» το 92% σύμφωνα με τα στοιχεία της δεύτερης ενδιάμεσης ανάλυσης στοιχείων που συλλέχθηκαν, 22 ημέρες ύστερα από τη χορήγηση της πρώτης δόσης σε εθελοντές, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF). Παράλληλα, μετά την 42η ημέρα το ποσοστό ξεπερνά το 95%.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV