Τούρκος αναλυτής: «Τα UAV μας δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στα Rafale και τα F-35» (βίντεο)

Τα πρώτα Rafale θα μεταφερθούν μέσα στους επόμενους μήνες στην Ελλάδα, υπό αυτό το πλαίσιο ένας από τους σημαντικότερους αναλυτές της Τουρκίας, ο Χακάν Κιλίτς, υποστήριξε πως τα τουρκικά UAV δεν έχουν καμία ελπίδα στον αέρα απέναντι στα Rafale και τα F-35. 

«Υποθέτω ότι είναι αστείο ακόμη και να συζητάμε για αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει πιθανότητα να κερδίσουμε στον αέρα», τονίζει ο Χακάν Κιλίτς σε άρθρο του. 

«Δεν λέω ότι τα Akıncı δεν μπορούν να εκτελέσουν αεροπορικές αποστολές, αλλά θα είναι περιορισμένες».

«Τρία με πέντε ελληνικά μαχητικά είναι αρκετά για να εξουδετερώσουν όλα αυτά τουρκικά drones σε σύντομο χρονικό διάστημα»!

Η Τουρκία κατασκευάζει σημαντικούς και διαφορετικούς τύπους drones, όπως το Bayraktar TB2, το Bayraktar Akıncı, το ANKA-S και το Aksungur της Turkish Aerospace Industries, καθώς και άλλα μικρότερα UAV “kamikaze”, όπως το Kargu.

Η πρόθεση της Τουρκίας είναι να συγκροτήσει μια νέα αεροπορική δύναμη, αποτελούμενη από σμήνη UAV και UCAV, τα οποία θα ενεργούν αεροπορικές αποστολές σε αυτόνομη ή κοινή συνεργασία με την τουρκική Αεροπορία. 

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV