Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα αντί να απαντά στις NAVTEX ας απαντήσει στην πρόσκλησή μας για συνομιλίες»

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, απάντησε στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ σχετικά με την έκδοση νέας NAVTEX για το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, καλώντας τη χώρα μας να αφήσει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά και να προσέλθει σε διάλογο.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε άλλη μία ανακοίνωση σήμερα (21 Νοεμβρίου), επαναλαμβάνοντας τους γνωστούς ισχυρισμούς και τις αντιρρήσεις του σχετικά με την ερευνητική δραστηριότητα για το Oruc Reis που πραγματοποιείται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Αυτοί οι ισχυρισμοί και οι αντιρρήσεις έχουν απαντηθεί με έξι ανακοινώσεις του υπουργείου μας από τον περασμένο Ιούλιο.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τα δικά της δικαιώματα και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα, αντί να προβαίνει σε ανακοίνωση κάθε φορά που εκδίδουμε μία νέα NAVTEX, θα ήταν καλύτερο πρέπει να ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκλησή μας για συνομιλίες». 
 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV