Η Τουρκία πούλησε το Hizir σε χώρα της Αφρικής

Το είχε χρηματοδοτήσει η ΕΕ!

Το γνωστό τουρκικό όχημα Hizir, το οποίο μάλιστα είχε επιδοτηθεί από την ΕΕ για να σταλθεί στον Έβρο, ντύνεται στα στρατιωτικά χρώματα άλλης χώρας εκτός της Τουρκίας, ύστερα από παραγγελία ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο του 2019.

Συγκεκριμένα αγοράστηκε από χώρα της Αφρικής.

Οι Τούρκοι κρύβουν ποια είναι η χώρα που το παρήγγειλε και πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε να παραλαμβάνει τα πρώτα Hizir, με τις παραδόσεις της παραγγελίας αυτής να ολοκληρώνονται στα τέλη του έτους.

Η Katmerciler, η εταιρεία που κατασκευάζει το Hizir ανακοίνωσε ότι μέχρι τα τέλη του 2020 θα εξάγει και άλλα οχήματα σε χώρες εκτός Τουρκίας, αναμένοντας έσοδα 45 εκατομμυρίων δολαρίων από τις εξαγωγές αυτές.

Θυμίζουμε ότι το Hizir, που ήδη βρίσκεται στα χέρια και του Στρατού της Τουρκίας, είναι ένα θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 9 άτομα μαζί με τον οδηγό και το συνοδηγό.

Χρησιμοποιεί για την κίνησή του έναν 6κύλινδρο diesel Cummins κινητήρα 400 ίππων, που του προσφέρει τελική ταχύτητα 110 km/h και αυτονομία 700 km.

Το Hizir των 16 τόνων μπορεί να παραγγελθεί σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, μεταφοράς προσωπικού ή όπλων, συνοριοφυλακής, στρατιωτικού ασθενοφόρου κ.λπ., ενώ μπορεί να λάβει διαφόρων τύπου όπλα όπως το τούρκικο Aseslan οπλοπολυβόλο, εκτοξευτή χειροβομβίδων κ.α.

Η Katmerciler, που δημιουργήθηκε το 1985, έχει κατασκευάσει πάνω από 30 στρατιωτικά οχήματα όλα αυτά τα χρόνια, όπως επίσης και οχήματα για τα σώματα ασφαλείας, τα σύνορα κ.λπ., που χρησιμοποιούνται κυρίως από τον τούρκικο στρατό και από τις δυνάμεις χωρών της Αφρικής.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV