Ο τουρκικός Στρατός ενισχύεται στην επαρχία αλ-Χασάκα

Συνεχίζονται οι επιθέσεις του στον συριακό Στρατό

Αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε σημαντική αύξηση στον αριθμό Τούρκων στρατιωτών και των σύμμαχων τους στην περιοχή της Al-Hasakah, καθώς συνεχίζουν τις επιθέσεις τους τόσο στον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) όσο και στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σύμφωνα με αναφορές του Συριακού Αραβικού Στρατού, ο τουρκικός στρατός μαζί με τις συμμαχικές του δυνάμεις έχουν μεταφέρει μεγάλο αριθμό δυνάμεων στο μέτωπο του Abu Rasin, εν μέσω νέων επιθέσεων κατά των θέσεων του στρατού της Συρίας και των στρατευμάτων SDF στην ευρύτερη περιοχή της Al-Hasakah.

Οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την περιοχή, με έντονους βομβαρδισμούς,  χτυπώντας -ανάμεσα στα άλλα- και κατοικημένες περιοχές.

Ως απάντηση στις επιθέσεις του τουρκικού στρατού, ο Συριακός Στρατός και το SDF ενισχύουν τις θέσεις τους στο μέτωπο του Abu Rasin και Tal Tamr. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αναφορές, ο Συριακός στρατός και το SDF δεν έχουν απαντήσει με κάποια μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση ενάντια στις τουρκικές δυνάμεις, καθώς αποφεύγουν να παραβιάσουν το καθεστώς εκεχειρίας το οποίο βρίσκεται ακόμα σε ισχύ.

Παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2019, o Τουρκικός στρατός θέλει πάση θυσία να απομακρύνει τις δυνάμεις του SDF από τα βόρεια και δυτικά της περιοχής Al-Hasakah.

Οι ισχυρισμοί της Άγκυρας για την παρουσία τρομοκρατών στη βόρεια Συρία, έχει να κάνει με τις Κουρδικές Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG), μια ομάδα που το καθεστώς της Τουρκίας θεωρεί ως παρακλάδι του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Είναι το βασικό επιχείρημα της Τουρκίας με το οποίο ξεκίνησε τις εισβολές και στο βόρειο Ιράκ, ενέργειες τις οποίες η κυβέρνηση της Βαγδάτης καταδικάζει, ζητώντας από την Άγκυρα να αποσύρει τις δυνάμεις της από το έδαφος της χώρας.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV