Σε μια μεγάλη διάκριση οδεύουν οι ελεύθεροι σκοπευτές του Ελληνικού Στρατού καθώς κατά την δεύτερη ημέρα του διαγωνισμού ελευθέρου σκοπευτή που πραγματοποιείται στο Χόενφελς,  της Γερμανίας, βρίσκονται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. 

Όπως αναφέρει η Διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων σε Ευρώπη και Αφρική (USArmyEURAF) η ομάδα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ)  έρχεται πρώτη κατά δεύτερη συνεχή ημέρα στην κατάταξη του διαγωνισμού!

Στην άσκηση μετέχουν 45  ομάδες από 25 χώρες του ΝΑΤΟ και εταίρους και η οποία πραγματοποιείται στο Κοινό Πολυεθνικό Κέντρο Ετοιμότητας, κοντά στο Χόενφελς, της Γερμανίας.

Ο Διαγωνισμός Καλύτερης Ομάδας Ελεύθερου Σκοπευτή του Στρατού των ΗΠΑ Ευρώπης και Αφρικής είναι μια ετήσια άσκηση  που δοκιμάζει τη σκοπευτική ικανότητα, τη φυσική ικανότητα και την τεχνική τεχνογνωσία των ομάδων ελεύθερου σκοπευτή σε όλη την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του 2023, που πραγματοποιείται από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου, 45 ομάδες από 25 Συμμάχους και Εταίρους του ΝΑΤΟ διαγωνίζονται για το ποια θα είναι  η καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα ελεύθερου σκοπευτή.

Στον περσινό διαγωνισμό  σκοπευτών «European Best Sniper Team Competition 2022», οι Έλληνες σκοπευτές  είχαν καταταγεί  στην 1η και 4η θέση μεταξύ 36 ομάδων από 18 χώρες.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη διάκριση για τις ομάδες σκοπευτών του ΕΣ μέσα σε λίγες ημέρες.

Είχε προηγηθεί η συμμετοχή προσωπικού  της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) στην Άσκηση ελεύθερων σκοπευτών «Ποσειδώνας -23» στην Πολωνία μεταξύ 11 και 15 Σεπτεμβρίου.

.Στην δραστηριότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με τέσσερις ελευθέρους σκοπευτές της ΔΕΠ, οι οποίοι  διακρίθηκαν όσον αφορά στις επιδόσεις τους, μεταξύ των διαγωνιζόμενων από συνολικά 9 συμμετέχουσες χώρες.  Σκοπός της  «Ποσειδώνας -23» ήταν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καθώς και η επικαιροποίηση τακτικών, τεχνικών και χρήσης νέου εξοπλισμού των ελεύθερων σκοπευτών των συμμετεχουσών χωρών, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα για την προβολή του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και επαγγελματισμού του προσωπικού των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της χώρας μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ