Πολλά είπαν για τα Marder που ανταλλάχθηκαν με ΒΜΡ-1 του ΕΣ αλλά τώρα έρχεται η ώρα της αλήθειας καθώς το Βερολίνο αποφάσισε να στείλει ΤΟΜΑ του τύπου ως βοήθεια στον ουκρανικό Sτρατό.

Έτσι το τεράστιο ΤΟΜΑ θα βρεθεί αντιμέτωπο με KORNET, METIS, ATAKA και πλήθος άλλων ρωσικών αντιαρματικών όπλων και πυροβόλων και με τα μέσα που διαθέτει θα πρέπει να συνεχίσει να εκτελεί τις αποστολές στις λασπωμένες πεδιάδες καλύτερα από τα ΒΜΡ.

Την ίδια στιγμή και οι ΗΠΑ θα δοκιμάσουν τις τύχες τους με το ΤΟΜΑ Μ-2 Bradley που θα αποτελέσει αντικείμενο αποστολής στο επόμενο πακέτο όπλων προς το Κίεβο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία πρόκειται να στείλουν νέα ενισχυμένη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αναφέρει κοινή ανακοίνωση των κυβερνήσεων των δύο χωρών, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Ειδικότερα, οι δύο χώρες θα ενισχύσουν τον ουκρανικό στρατό με 50 Bradley από τις ΗΠΑ και 40 Marder από τη Γερμανία σε πρώτη φάση.

Το Βερολίνο θα παραδώσει επίσης στο Κίεβο μια συστοιχία του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot, μετά την αντίστοιχη προσφορά της Ουάσινγκτον τον προηγούμενο μήνα, αναφέρει η κοινή ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται πως ΗΠΑ και Γερμανία θα καλωσορίζουν «επιπλέον δωρεές συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και οχημάτων μάχης» από συμμάχους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ