Εγκαταλείπουν την άμυνα του Αιγαίου: Αφοπλίστηκε και η Σάμος από τα ΤΟΜΑ BMP-1

Συμφωνία αφοπλισμού του Α.Αιγαίου;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pronews.gr αποχωρούν από την Σάμο, μετά την Χίο όλα τα  TOMA BMP-1 που είχαν ως αποστολή στην καταστροφή των εχθρικών αεροπρογεφυρωμάτων.

Τα ΤΟΜΑ, 40 μονάδες, εγκαταλείπουν την άμυνα του Ανατολικού Αιγαίου και ειδικά της Σάμου που βρίσκεται εγγύτερα στην μικρασιατική ακτή από οποιοδήποτε άλλο νησί του Αιγαίου και σπεύδουν να ενισχύσουν το ουκρανικό καθεστώς του Ζελένσκι!

Μάλιστα πριν την εγκατάλειψη των ελληνικών αμυντικών γραμμών, τα BMP-1 υπέστησαν ολοκληρωτικό λίφτινγκ: Δύο φορτία με μπαταρίες έφτασαν στη Σάμο και αλλάχθηκαν όλες οι μπαταρίες των οχημάτων!

Να σημειώσουμε ότι οι Έλληνες διοικητές των Ταγμάτων Εθνοφυλακής ζητούσαν αγωνιωδώς στο περασμένο χρονικό διάστημα μπαταρίες για τα οχήματα, αλλά μάταια!

Είχε προηγηθεί η απόσυρση από την Χίο άλλων 40 οχημάτων

Όπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr, η απόσυρσή τους από τη Χίο ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου.

Κανένα ΤΟΜΑ δεν έχει σταλεί στο Ανατολικό Αιγαίο και όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε φάση απομείωσης της άμυνας στα νησιά, πιθανότατα στο πλαίσιο συμφωνίας με την Άγκυρα.

Άλλωστε όλα τα όπλα που εστάλησαν στην Ουκρανία προέρχονται από τις ελληνικές αποθήκες όπλων του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα «πολύτιμα» BMP-1 με το πυροβόλο των 73 χλστ. εμβέλειας 4.500 μέτρων,

Έτσι:

  • Η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με γοργό ρυθμό
  • Η ενίσχυση της Ουκρανίας με τα πολύτιμα BMP-1 με το πυροβόλο των 73 χλστ. και την ακτίνα δράσης των 4.500 μέτρων θα είναι χρήσιμη, ειδικά στην παρούσα φάση που εκατοντάδες οχήματά τους έχουν καταστραφεί στην αποτυχημένη αντεπίθεση στην Χερσώνα.
     
Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV