Φιλιππίνες: Παραλαβή πρώτων ισραηλινών αντιαεροπορικών συστημάτων SPYDER

Στα τέλη του '22

Η Αεροπορία των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι στα τέλη του 2022 θα παραλάβει τις πρώτες δύο από τις τρείς πυροβολαρχίες των ισραηλινών αντιαεροπορικών συστημάτων SPYDER.

Δεν είναι γνωστό αν τα συστήματα είναι μικρού (SR) ή μέσου (MR) βεληνεκούς. Τα SPYDER είναι αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού (SPYDER-SR, μέγιστο βεληνεκές 25 χιλιόμετρα) και μέσου (SPYDER-MR, μέγιστο βεληνεκές 50 χιλιόμετρα), ανάλογα με το βλήμα που ενσωματώνουν.

Εκτός από την αναχαίτιση συμβατικών στόχων (αεροσκάφη, ελικόπτερα, UAV) τα SPYDER μπορούν να αναχαιτίσουν και επερχόμενα βλήματα.

Πρόκειται για σύστημα παντός καιρού. Το βλήμα Python-5 ενσωματώνει υπέρυθρο σύστημα καθοδήγησης, ενώ το Derby ενσωματώνει σύστημα καθοδήγησης ραντάρ.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV