Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Προεδρίας Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB), Ismail Demir, η Τουρκία διαπραγματεύεται με τη Νότια Κορέα την προμήθεια 50-100 κινητήρων και ισάριθμων συστημάτων μετάδοσης της κίνησης για τα άρματα μάχης.

Δήλωσε επίσης ότι πρώτα θα καθοριστεί η τελική ποσότητα και στη συνέχει θα υπάρξει διαπραγμάτευση για την τιμή. Η λύση των νοτιοκορεατικών κινητήρων επιλέχθηκε ως ενδιάμεση λύση μέχρι την ανάπτυξη τουρκικού κινητήρα και λόγω της άρνησης της Γερμανίας να αποδεσμεύσει κινητήρες αρμάτων μάχης για την Τουρκία.

Μετά τον καθορισμό της ποσότητας και της τιμής, οι κινητήρες θα παραχθούν και θα ενσωματωθούν στα Altay, με νοτιοκορεατική βοήθεια. Θα ακολουθήσουν δοκιμές αξιολόγησης και πιστοποίησης καλής λειτουργίας. Αν και όταν οι δοκιμές ολοκληρωθούν με επιτυχία θα ξεκινήσει και η παραγωγή των 250 Altay της πρώτης παρτίδας.

Οι πρώτες παραδόσεις προσδιορίζονται 18 μήνες μετά την έναρξη της παραγωγής. Κατά συνέπεια, ακόμα και αν οι δοκιμές ολοκληρωθούν εντός του 2022, τα πρώτα Altay θα παραδοθούν στον Τουρκικό Στρατό στις αρχές με μέσα του 2024 το νωρίτερο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ