Το 2024 θα ενταχθεί σε υπηρεσία στον γερμανικό Στρατό το Enforcer

Tο νέο αντιαρματικό πυρομαχικό Enforcer της MBDA θα ενταχθεί στο Γερμανικό Στρατό το 2024.

Όταν λέμε πυρομαχικό εννοούμε ότι είναι μίας χρήσης και χρησιμεύει για την προστασία μίας διμοιρίας Πεζικού.

Η ανάπτυξη του Enforcer ξεκίνησε το 2014 και αναπτύχθηκε ως αντικαταστάτης των LAW και RPG. Το ελάχιστο βεληνεκές του Enforcer είναι 100 μέτρα, ενώ το μέγιστο 2.000 μέτρα.

Το βλήμα ενσωματώνει πολεμική κεφαλή πολλαπλής χρήσης και είναι τεχνολογίας Fire-and-Forget, ενώ έχει τη δυνατότητα εγκλωβισμού στόχου πριν από την εκτόξευση.

Ενσωματώνει παθητικό ερευνητή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά διαφορετικών στόχων (οχημάτων, προσωπικού, κτιρίων), ημέρα και νύχτα και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Κατά προσωπικού το Enforcer είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, αφού το βλήμα είναι τεχνολογίας Air Burst, δηλαδή πυροδότησης στον αέρα, πάνω από τον στόχο.

Το βάρος του είναι μικρότερο των 12 κιλών (βλήμα και εκτοξευτής). Επίσης, το Enforcer μπορεί να προσβάλει τόσο στατικούς όσο και κινούμενους στόχους.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV