Το Ιράκ θέλει να προμηθευτεί μια μεγάλη παρτίδα ρωσικών αρμάτων μάχης T-90.

Αφού συνέκριναν τις δυνατότητες των αμερικανικών αρμάτων μάχης M1A2 Abrams και των ρωσικών αρμάτων μάχης T-90, οι ιρακινές αρχές αποφάσισαν να αγοράσουν μια νέα μεγάλη παρτίδα ρωσικών βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, θα προχωρήσουν στην προμήθεια περίπου 50 αρμάτων μάχης T-90, αλλά δεν έχουν δοθεί ακόμη ακριβή στοιχεία για αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής, το Ιράκ πήρε την απόφαση να αγοράσει ρωσικά άρματα μάχης T-90 με βάση τα πολύ υψηλότερα μαχητικά και τεχνικά χαρακτηριστικά τους όπως λένε, επιπλέον, ο σχεδιασμός του ρωσικού τανκ επιτρέπει την απλή συντήρηση και επισκευή.

Είναι γνωστό ότι το Ιράκ είναι έτοιμο να πληρώσει για τα ρωσικά τανκς με πετρέλαιο, ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν η ρωσική πλευρά θα συμφωνήσει σε τέτοιους όρους, καθώς λίγο νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες ότι το Ιράκ αρνήθηκε να αγοράσει ρωσικά μαχητικά καθώς προτίμησε το Rafale λόγω του γεγονότος ότι η Γαλλία ενέκρινε την πληρωμή για την προμήθεια μαχητικών με ιρακινό πετρέλαιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ρωσικά βαριά άρματα μάχης T-90 έχουν αποδείξει με επιτυχία τον εαυτό τους στη Συρία και το Ιράκ στον αγώνα ενάντια σε τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ