Από 07 έως 10 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Κιτίου η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), με την επωνυμία «ΚΕΡΑΥΝΟΣ 2022», κατά τη διάρκεια της οποίας Μονάδες Πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), στη βάση ρεαλιστικού σεναρίου παρείχαν υποστήριξη με όλα τα οπλικά τους συστήματα.

Σκοπός της άσκησης, ήταν ο συντονισμός των πυρών υποστηρίξεως πυροβολικού, η εκπαίδευση του προσωπικού στην παρατήρηση και τη διαβίβαση αποστολών βολής, η εκτέλεση αποτελεσματικών πυρών και η συνεργασία με άλλα όπλα και κλάδους της ΕΦ. Ειδικότερα, το προσωπικό εκπαιδεύτηκε στην τυποποίηση και αυτοματοποίηση των ενεργειών, στον έλεγχο των ασύρματων δικτύων βολής και την εκτέλεση βολών με όλα τα διατιθέμενα πυροβόλα.

Φάση της ΤΑΜΣ, παρακολούθησε ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου, οι οποίοι συνεχάρηκαν το προσωπικό διαπιστώνοντας τα επιτυχή αποτελέσματα των βολών και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των Μονάδων Πυροβολικού. defencenet.gr defencenet.gr defencenet.gr defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ